هرچیزی که باید درباره خواص خاکشیر یا همان خاکشی که بسیاری از عموم از فواید آن اطلاع دارند به دفعات از آن به عنوان یک گیاه دارویی با مزایای فراوان یاد میکنند چه اطلاعاتی دارید ؟ آیا همه این خواص صحت دارند یا همانند سایر گیاهان که فواید بدون سنخیت را به آن اختصاص میدهند نیز برای این گیاه استفاده میشود ؟ سایت رویکا در این مقاله میخواهد به خواص و فواید خاکشیر و در عین حال به عوارض سوء مصرف خاکشير اشاره کنید . با ما همراه باشید تا بدانید میتوانید این دانه گیاهی را به سبد غذایی خود اضافه کنید یا خیر ؟

 

 

خواص خاکشیر ( اثبات شده و علمی )

مطمئنا درباره خواص خاکشیر اطلاعات زیادی به گوش شما رسیده است با ما همراه باشید تا باهم علاوه بر اینکه به ماهیت اینکه خاکشیر چیست به تک تک این خواص آن بپردازیم اما قبل از آن کمی درباره تاریخچه این گیاه را باهم مرور کنیم .

 

خاکشیر چیست ؟

گیاه خاکشیر یک گیاه یک الی سه ساله از نژاد شب بویان است که درمیان برخی افراد به خاکشي نیز معروف است . این گیاه معمولا در مناطق دشت مانند و برخی بیابان های کشور که آب و هوای گرم و مرطوب دارند می روید . این گیاه به دوشکل در دسترس قرار میگیرد که یکی از آنها به شکل بیضی کشیده و به رنگ قهوه ای و دیگری به شکل ارزن مانند و سرخ است . این دانه گیاهی فاقد فیبر و کالری است اما در عوض مقدار قابل توجهی پروتئین و چربی دارد . در طب سنتی از شربت خاکشیر به عنوان نوشیدنی با طبع سرد یاد میشود . نام های دیگر این گیاه در لاتین ” Descurainia sophia ” و “Flixweed ” همچنین در طب سنتی به خاکشیشهرت دارد .

 

 

ترکیبات تخم خاکشیر

خاکشیر مقدار بسیار زیادی اسید چرب دارد این اسید های چرب عبارتند از :

  • اسید لینولئیک ( از کمبود این اسید چرب در بدن ، پوسته پوسته شدن پوست ، تاخیر در بهبودی زخم ها و ریزش موها پدید می آید )
  • اسید استئاریک ( از دسته خانواده اسید های چرب غیر اشباع و غیر سمی میباشد  )
  • اسید لینولنیک ( گاما لینولنیک اسید به اختصار GLA نام می گیرد و جزو خانواده اسید های چرب امگا-۶ قرار میگیرد  )
  • اسید اولئیک ( شکل ظاهری این ترکیب، مایع روغنی زرد کمرنگ یا مایل به قهوه‌ای است )
  • اسید پالمتیک

 

در ترکیبات و خواص و فواید خاکشیر  یک روغن فرّاری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است .

تاریخچه خواص خاکشیر

خاکشیر از حدود سال ۱۳۰۷ قمری اولین بار در ایران مورد استفاده ایرانیان قرار میگرفت اما این استفاده بصورت خودسرانه انجام نشد و ابوعلی سینا دانشمند بزرگ ایران باستان اولین نسخه برای پیرمردی جهت درمان یبوست ارائه داد و سپس بصورت گسترده در میان ایرانیان آن دوره مورد استفبال قرار گرفت . رفته رفته دانشمندان طب سنتی بزرگی همچون  ایواکوما از ژاپن نیز به بررسی مزایای این گیاه پرداختند و اطلاعات بسیاری را در اختیار مجامع بین الملل قرار دادند .

پس از ایواکوما و افراد بسیاری به بررسی خواص خاکشیر پرداختند از جمله این محققان میتوان به یونگ مینگ کانگ از چین اشاره کرد که برای اولین بار داروی زخم معده را خاکشیر اعلام نمود . گفتنی است که تحقیقات یونگ مینگ کانگ بصورت قطعی به نتیجه محققان طب مدرن نرسیده است بطوریکه برخی آنرا برای زخم و التهاب معده مضر می دانند ، اما بسیاری از نظریه آنها را دانشمندان طب نوین نیز تایید نموده اند ، ما در این مقاله میخواهیم هر آنچه را که طب سنتی و طب نوین که باهم به خواص قطعی و به جنبه های فیتوشیمیایی آن پی برده اند مورد بررسی قرار دهیم .

 

فراموش نکنید خاکشیر را میتوان به صورت های مختلف استفاده نمود چه بصورت شربت خاکشیر و چه بصورت ضماد خاکشیر و چه بصورت ترکیب خاکشیر با آب داغ و سرد .


وبلاگ سپندار خاکشیر ,اسید ,خواص ,گیاه ,های ,  ,این گیاه ,خواص خاکشیر ,های چرب ,خواص و ,و فوایدمنبع

مواد لازم برای تهیه دسر پارفیت توت فرنگی در خانه

آلرژی چیست؟

خواص روغن مورچه

سرطان پروستات

صابون نرم کوسه

روغن مار چیست و چه خواصی دارد ؟

درباره روغن مار و خواص ان چه میدانید ؟

مشخصات

آخرین جستجو ها

بهترین لوازم یدکی لودر بخش ووشو رزمی کده جواب سوالات باشگاه کارگزاری آگاه جهان ساخت شارین زعفران نطنز همه چی موجوده Cat Programming اخبار کوناه تر و ساده تر از ورزش با وب سایت ارمین خبر خرید آنلاین قطعات دامپتراک HD325 یومانی ، وبلاگ فروغی